Grote voorraad onverkochte huizen staat herstel Amerikaanse huizenmarkt in de weg

Evenals in Spanje blijft de Amerikaanse huizenmarkt zwak. De verkoop van bestaande woningen over februari viel licht tegen, maar januari werd wel opwaarts bijgesteld.

Grootste probleem is de toegenomen voorraad huizen die in de verkoop staan. Deze worden niet volledig in de officiële cijfers meegenomen.

Wel neemt het aantal mensen dat betalingsproblemen heeft af, hoewel dat met 7,6% van de mensen met een hypotheek nog

hoog is.

Vanmiddag maakt KB Home de resultaten over het voorbije kwartaal bekend en dit bedrijf geldt traditioneel als een betrouwbare barometer voor de situatie in de Amerikaanse bouwsector.

Ben Bernanke moet opletten voor valse signalen die VS-economie uitzendt

Randall Kroszner, een ex-gouverneur van de Amerikaanse centrale bank, waarschuwt Ben Bernanke voor overdreven optimisme wat de Amerikaanse economie betreft. Er zijn inderdaad signalen die op een verbetering wijzen, maar mogelijk zijn die vals.

Er zijn namelijk nog heel wat uitdagingen waar de economie in de Verenigde Staten mee wordt geconfronteerd. Zowel in 2010 als in 2011 was er bij het begin van het jaar een duidelijke verbetering van de arbeidsmarkt, waarna echter telkens een terugval volgde. Dat zou volgens Kroszner ook ditmaal het geval kunnen zijn, wat betekent dat de jobcreatie later dit jaar kan gaan terugvallen.

Grote voorraad onverkochte huizen staat herstel Amerikaanse huizenmarkt in de weg Evenals in Spanje blijft de Amerikaanse huizenmarkt zwak. De verkoop van bestaande woningen over februari viel licht tegen, maar januari werd wel opwaarts bijgesteld. Grootste probleem is de toegenomen voorraad huizen die in de verkoop staan. Deze worden niet volledig in de officiële cijfers meegenomen. Wel neemt het aantal mensen dat betalingsproblemen heeft af, hoewel dat met 7,6% van de mensen met een hypotheek nog hoog is. Vanmiddag maakt KB Home de resultaten over het voorbije kwartaal bekend en dit bedrijf geldt traditioneel als een betrouwbare barometer voor de situatie in de Amerikaanse bouwsector. Ben Bernanke moet opletten voor valse signalen die VS-economie uitzendt Randall Kroszner, een ex-gouverneur van de Amerikaanse centrale bank, waarschuwt Ben Bernanke voor overdreven optimisme wat de Amerikaanse economie betreft. Er zijn inderdaad signalen die op een verbetering wijzen, maar mogelijk zijn die vals. Er zijn namelijk nog heel wat uitdagingen waar de economie in de Verenigde Staten mee wordt geconfronteerd. Zowel in 2010 als in 2011 was er bij het begin van het jaar een duidelijke verbetering van de arbeidsmarkt, waarna echter telkens een terugval volgde. Dat zou volgens Kroszner ook ditmaal het geval kunnen zijn, wat betekent dat de jobcreatie later dit jaar kan gaan terugvallen.