Hij sprak toen zelfs van het droppen van geld met helikopters. Dan Gross, columnist bij Newsweek, is van mening dat Bernanke de motoren van zijn helicopters warm mag laten draaien.

In 2008 en 2009 nam Bernanke maatregelen om hyperinflatie te voorkomen, maar nu staat deflatie voor de deur. De Consumer Price Index daalde met 0,10% in juni en dat was al de derde maand op rij dat de inflatie daalde.

Volgens Gross moet nu het beste van twee werelden worden gekozen: de begroting verder uit de hand laten lopen of de economie laten ontsporen.

Geen van beide scenario's is benijdenswaardig, maar Gross adviseert toch om voor deflatiebestrijding te kiezen. De rente staat historisch gezien laag en daar moet de FED van profiteren.

Hij sprak toen zelfs van het droppen van geld met helikopters. Dan Gross, columnist bij Newsweek, is van mening dat Bernanke de motoren van zijn helicopters warm mag laten draaien. In 2008 en 2009 nam Bernanke maatregelen om hyperinflatie te voorkomen, maar nu staat deflatie voor de deur. De Consumer Price Index daalde met 0,10% in juni en dat was al de derde maand op rij dat de inflatie daalde. Volgens Gross moet nu het beste van twee werelden worden gekozen: de begroting verder uit de hand laten lopen of de economie laten ontsporen. Geen van beide scenario's is benijdenswaardig, maar Gross adviseert toch om voor deflatiebestrijding te kiezen. De rente staat historisch gezien laag en daar moet de FED van profiteren.