Zijn opvolgster Janet Yellen wacht nu de opdracht om de taak van Bernanke verder te zetten, zij zal de geldkraan uiteindelijk volledig moeten dichtdraaien. Maar het taperen blijkt een operatie te zijn die niet van enig gevaar is gespeend, de valuta's van verschillende groeilanden zijn compleet door de vloer gezakt.

Ben Bernanke maakte deze week een nieuw slachtoffer: ook Kazakhstan is nu voor de bijl gegaan. Het land zag zich genoodzaakt om de tenge, de nationale munt, met 19% te devalueren. Anderzijds steeg de Kazakhstan stock index met 12% op het nieuws. De vraag is of de tenge na de devaluatie kan stabiliseren.

Zijn opvolgster Janet Yellen wacht nu de opdracht om de taak van Bernanke verder te zetten, zij zal de geldkraan uiteindelijk volledig moeten dichtdraaien. Maar het taperen blijkt een operatie te zijn die niet van enig gevaar is gespeend, de valuta's van verschillende groeilanden zijn compleet door de vloer gezakt. Ben Bernanke maakte deze week een nieuw slachtoffer: ook Kazakhstan is nu voor de bijl gegaan. Het land zag zich genoodzaakt om de tenge, de nationale munt, met 19% te devalueren. Anderzijds steeg de Kazakhstan stock index met 12% op het nieuws. De vraag is of de tenge na de devaluatie kan stabiliseren.