De economie verbetert in realiteit nauwelijks en bovendien neemt de deflatiedruk zienderogen toe. Dat kan volgens Tyler Durden van Zero Hedge ook moeilijk anders, want het grootste deel van de wereldeconomie balanceert op de rand van een recessie of is daar al in beland.

De oplossing die Bernanke daar tegenover stelt, is wishful thinking. Zijn monetaire politiek werkt niet, de werkloosheidsgraad daalt niet noemenswaardig. Het enige wat wel is gebeurd, is het blazen van gevaarlijke zeepbellen. Die zijn in de afgelopen weken geïmplodeerd, met alle gevolgen van dien.

De economie verbetert in realiteit nauwelijks en bovendien neemt de deflatiedruk zienderogen toe. Dat kan volgens Tyler Durden van Zero Hedge ook moeilijk anders, want het grootste deel van de wereldeconomie balanceert op de rand van een recessie of is daar al in beland. De oplossing die Bernanke daar tegenover stelt, is wishful thinking. Zijn monetaire politiek werkt niet, de werkloosheidsgraad daalt niet noemenswaardig. Het enige wat wel is gebeurd, is het blazen van gevaarlijke zeepbellen. Die zijn in de afgelopen weken geïmplodeerd, met alle gevolgen van dien.