Aan dergelijke boodschap hadden de financiële markten zich niet verwacht, zodat ze ook niet dadelijk goed wisten hoe te reageren. Uiteindelijk krijgt Bernanke het voordeel van de twijfel, de Amerikaanse beurzen noteren momenteel nog steeds in de plus.

China zal voorraden REE (Rare Earth Elements) aanvullen

China zal begin volgende maand volgens Royal Bank of Scotland 18.000 ton light REE zal kopen om de voorraden aan te vullen. Dit meldde nieuwsagentschap Bloomberg met als bron de Chinese krant Economic Information Daily.

De aankoop zal gebeuren door het State Bureau of Material Reserve. De Chinese overheid heeft eveneens de exportquota voor REE met 2,7 procent verhoogd naar het hoogste niveau sinds 2009.

Bij een aantal bedrijven was het verkrijgen van een uitvoervergunning gekoppeld aan het voldoen aan de ilieumaatregelen die de overheid oplegde.

Onder meer Baotou Iron &Steel Group, Aluminium Corp. of China en China Minmetals Corp. kregen een gezamenlijk quotum van 9770 ton.

Dit brengt de totale hoeveelheid voor 2012 op 30996 ton na eerdere toekenningen in mei en in december vorig jaar.

In 2010 en 2011 bedroegen de quota respectievelijk 30.285 en 30.184 ton. Uit cijfers van de Chinese douane bleek dat de uitvoer van REE tussen januari en juli bleef steken op 6.409 ton. Dit is 36 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Aan dergelijke boodschap hadden de financiële markten zich niet verwacht, zodat ze ook niet dadelijk goed wisten hoe te reageren. Uiteindelijk krijgt Bernanke het voordeel van de twijfel, de Amerikaanse beurzen noteren momenteel nog steeds in de plus. China zal voorraden REE (Rare Earth Elements) aanvullen China zal begin volgende maand volgens Royal Bank of Scotland 18.000 ton light REE zal kopen om de voorraden aan te vullen. Dit meldde nieuwsagentschap Bloomberg met als bron de Chinese krant Economic Information Daily. De aankoop zal gebeuren door het State Bureau of Material Reserve. De Chinese overheid heeft eveneens de exportquota voor REE met 2,7 procent verhoogd naar het hoogste niveau sinds 2009. Bij een aantal bedrijven was het verkrijgen van een uitvoervergunning gekoppeld aan het voldoen aan de ilieumaatregelen die de overheid oplegde. Onder meer Baotou Iron &Steel Group, Aluminium Corp. of China en China Minmetals Corp. kregen een gezamenlijk quotum van 9770 ton. Dit brengt de totale hoeveelheid voor 2012 op 30996 ton na eerdere toekenningen in mei en in december vorig jaar. In 2010 en 2011 bedroegen de quota respectievelijk 30.285 en 30.184 ton. Uit cijfers van de Chinese douane bleek dat de uitvoer van REE tussen januari en juli bleef steken op 6.409 ton. Dit is 36 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.