De Ben Bernanke-kater kan een bijzonder pijnlijk ontwaken worden. Gedurende jaren heeft de Amerikaanse centrale bankier het geld bij wijze van spreken uit de lucht geplukt. De geldpersen hebben op volle toeren gedraaid, maar dreigen nu geleidelijk aan stil te vallen.

Iedereen stelde zich de vraag waar al dat verse geld was gebleven en nu krijgen we een antwoord op die vraag. Minstens een deel er van is in de groeimarkten geïnvesteerd. De kans is groot dat in de komende weken nog andere activa klassen met een onprettig ontwaken geconfronteerd zullen worden.

De Ben Bernanke-kater kan een bijzonder pijnlijk ontwaken worden. Gedurende jaren heeft de Amerikaanse centrale bankier het geld bij wijze van spreken uit de lucht geplukt. De geldpersen hebben op volle toeren gedraaid, maar dreigen nu geleidelijk aan stil te vallen. Iedereen stelde zich de vraag waar al dat verse geld was gebleven en nu krijgen we een antwoord op die vraag. Minstens een deel er van is in de groeimarkten geïnvesteerd. De kans is groot dat in de komende weken nog andere activa klassen met een onprettig ontwaken geconfronteerd zullen worden.