Ben Bernanke is de controle over het stuur compleet kwijtgeraakt, zo vreest de bekende Amerikaanse econoom Mike O'Rourke. Eigenlijk kwam de FED-voorzitter precies het omgekeerde vertellen van wat hij enkele weken had verteld. De centrale bank zal haar 'accomodatieve' monetaire politiek nog een tijdje blijven volgen.

De geloofwaardigheid van Bernanke heeft een serieuze deuk opgelopen, maar erger is nog dat de monetaire politiek in de komende maanden volledig uit de hand kan lopen. Volgens O'Rourke is er maar één activaklasse die daarvan kan profiteren en dat is het goud.

Ben Bernanke is de controle over het stuur compleet kwijtgeraakt, zo vreest de bekende Amerikaanse econoom Mike O'Rourke. Eigenlijk kwam de FED-voorzitter precies het omgekeerde vertellen van wat hij enkele weken had verteld. De centrale bank zal haar 'accomodatieve' monetaire politiek nog een tijdje blijven volgen. De geloofwaardigheid van Bernanke heeft een serieuze deuk opgelopen, maar erger is nog dat de monetaire politiek in de komende maanden volledig uit de hand kan lopen. Volgens O'Rourke is er maar één activaklasse die daarvan kan profiteren en dat is het goud.