Ook Shanghai reageerde positief op het verslag van de laatste meeting van de Amerikaanse centrale bank dat gisterenavond door Ben Bernanke werd gepresenteerd. Zowel de FED als de ECB kwamen in de afgelopen dagen aan het woord.

Mario Draghi van de Europese Centrale Bank bevestigde eergisteren nogmaals dat de rente in de eurozone langer dan verwacht laag zal blijven. Eigenlijk drukte Draghi het als volgt uit: hogere rentevoeten zijn in de huidige economische omstandigheden ongewenst.

Draghi hield een toespraak voor het Europees parlement, waarin hij verwees naar de onzekere economische situatie in grote delen van de wereld. Die situatie laat niet toe dat de rente wordt opgetrokken, terwijl anderzijds de inflatie momenteel geen echt probleem vormt.

Ook Shanghai reageerde positief op het verslag van de laatste meeting van de Amerikaanse centrale bank dat gisterenavond door Ben Bernanke werd gepresenteerd. Zowel de FED als de ECB kwamen in de afgelopen dagen aan het woord. Mario Draghi van de Europese Centrale Bank bevestigde eergisteren nogmaals dat de rente in de eurozone langer dan verwacht laag zal blijven. Eigenlijk drukte Draghi het als volgt uit: hogere rentevoeten zijn in de huidige economische omstandigheden ongewenst. Draghi hield een toespraak voor het Europees parlement, waarin hij verwees naar de onzekere economische situatie in grote delen van de wereld. Die situatie laat niet toe dat de rente wordt opgetrokken, terwijl anderzijds de inflatie momenteel geen echt probleem vormt.