De echte inflatie in de Verenigde Staten zou duidelijk hoger dan de gepubliceerde, een gegeven waar Ben Bernanke wel degelijk op de hoogte van zou zijn. Ben Bernanke heeft op de Amerikaanse middenklasse gemunt, aldus Durden. Deze zal namelijk dieper in de portemonnee moeten grijpen.

Meer inflatie betekent namelijk dat goederen duurder worden, waardoor de koopkracht verkleind. De middenklasse werd al zwaar aangepakt, maar het ziet er naar uit dat de keel van de hardwerkende Amerikaan alsmaar verder zal worden dichtgeknepen.

De echte inflatie in de Verenigde Staten zou duidelijk hoger dan de gepubliceerde, een gegeven waar Ben Bernanke wel degelijk op de hoogte van zou zijn. Ben Bernanke heeft op de Amerikaanse middenklasse gemunt, aldus Durden. Deze zal namelijk dieper in de portemonnee moeten grijpen. Meer inflatie betekent namelijk dat goederen duurder worden, waardoor de koopkracht verkleind. De middenklasse werd al zwaar aangepakt, maar het ziet er naar uit dat de keel van de hardwerkende Amerikaan alsmaar verder zal worden dichtgeknepen.