De beleggers kregen de indruk dat dit tijdstip niet zo ver in de toekomst lag. Ben Bernanke heeft de financiële markten toen een serieuze pad in de korf gezet, want de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is sindsdien gestegen van 1,90 naar 2,20% en zelfs iets meer.

Dat heeft voor heel wat bewegingen gezorgd, waarbij op sommige markten zelfs sprake was van een lichte vorm van paniek. De vraag is hoe het nu verder moet, meer bepaald tot waar de rente kan stijgen. Het belangrijkste probleem is dat de economie kwetsbaar blijft en geen te hoge rentevoeten kan verdragen.

De beleggers kregen de indruk dat dit tijdstip niet zo ver in de toekomst lag. Ben Bernanke heeft de financiële markten toen een serieuze pad in de korf gezet, want de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is sindsdien gestegen van 1,90 naar 2,20% en zelfs iets meer. Dat heeft voor heel wat bewegingen gezorgd, waarbij op sommige markten zelfs sprake was van een lichte vorm van paniek. De vraag is hoe het nu verder moet, meer bepaald tot waar de rente kan stijgen. Het belangrijkste probleem is dat de economie kwetsbaar blijft en geen te hoge rentevoeten kan verdragen.