Ondanks het overvloedig injecteren van geld in het financieel systeem heeft Bernanke de Amerikaanse economie niet op gang gekregen. Het economisch herstel dat momenteel wordt opgetekend is op zijn zachtst gezegd zwak en middelmatig, van een sterke opleving is nooit sprake geweest.

Het risico bestaat dat we zullen terugvallen in een toestand van stagnatie of zelfs van stagflatie. Die zou eventueel kunnen uitmonden in hyperinflatie of een deflatoire depressie. De gevolgen van de schuldenboom opgebouwd onder Ben Bernanke zullen naar alle waarschijnlijkheid nog lang voelbaar blijven.

Ondanks het overvloedig injecteren van geld in het financieel systeem heeft Bernanke de Amerikaanse economie niet op gang gekregen. Het economisch herstel dat momenteel wordt opgetekend is op zijn zachtst gezegd zwak en middelmatig, van een sterke opleving is nooit sprake geweest. Het risico bestaat dat we zullen terugvallen in een toestand van stagnatie of zelfs van stagflatie. Die zou eventueel kunnen uitmonden in hyperinflatie of een deflatoire depressie. De gevolgen van de schuldenboom opgebouwd onder Ben Bernanke zullen naar alle waarschijnlijkheid nog lang voelbaar blijven.