Ben Bernanke heeft namelijk de dollar de nek omgewrongen zodra uit de minutes van de laatste FOMC-meeting bleek dat de FED bereid is om meer geld te drukken. Op 22 mei had Bernanke nochtans een 'tapering' in het vooruitzicht gesteld. De FED-voorzitter spreekt zodoende met twee tongen.

Volgens sommige economen zaait Bernanke met opzet verwarring en dit om zijn doel beter te kunnen bereiken. Hij moet namelijk een exit zoeken voor de Amerikaanse monetaire politiek van quantative easing zonder echter de koers van de dollar door het dak te jagen.

Ben Bernanke heeft namelijk de dollar de nek omgewrongen zodra uit de minutes van de laatste FOMC-meeting bleek dat de FED bereid is om meer geld te drukken. Op 22 mei had Bernanke nochtans een 'tapering' in het vooruitzicht gesteld. De FED-voorzitter spreekt zodoende met twee tongen. Volgens sommige economen zaait Bernanke met opzet verwarring en dit om zijn doel beter te kunnen bereiken. Hij moet namelijk een exit zoeken voor de Amerikaanse monetaire politiek van quantative easing zonder echter de koers van de dollar door het dak te jagen.