Voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank verklaarde gisteren dat de rente laag zal blijven, hoewel de arbeidsmarkt aan de beterhand is. De economie zal echter nog sneller moeten groeien om de werkloosheidsgraad te doen dalen, aldus Bernanke.

Zuid-Koreaans consumentenvertrouwen opnieuw in de lift

Vanmorgen werd bekendgemaakt dat het Zuid-Koreaans consumentenvertrouwen opnieuw in de lift zit, in maart stond dat vertrouwen op het hoogste niveau in vier maanden.

Het consumentenvertrouwen wordt ondersteund door positief economisch nieuws uit de Verenigde Staten en door de hoop op een einde van de Europese schuldencrisis.

Chinese bedrijfswinsten staan onder druk

In de eerste twee maanden van dit jaar stonden de Chinese bedrijfswinsten onder druk, vervolgens het Chinees Nationaal Instituut voor de Statistiek zijn de winsten van de industriële bedrijven in januari en februari met meer dan 5% gedaald. Daarmee lijkt zich een trendommekeer in te zetten waarvan voorlopig niet duidelijk is hoe ver die gaat reiken.

De winstdaling bij de industriële bedrijven is het gevolg van een terugval in de export, maar ook van de inspanningen van de regering om de vastgoedmarkt te doen afkoelen. Over de eerste twee maanden van vorig jaar stegen de bedrijfswinsten nog met ruim 34%. Aparte cijfers voor de maand januari werden niet gepubliceerd omdat in die maand Chinees nieuwjaar werd gevierd, wat het beeld heeft vertekend.

Voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank verklaarde gisteren dat de rente laag zal blijven, hoewel de arbeidsmarkt aan de beterhand is. De economie zal echter nog sneller moeten groeien om de werkloosheidsgraad te doen dalen, aldus Bernanke. Zuid-Koreaans consumentenvertrouwen opnieuw in de lift Vanmorgen werd bekendgemaakt dat het Zuid-Koreaans consumentenvertrouwen opnieuw in de lift zit, in maart stond dat vertrouwen op het hoogste niveau in vier maanden. Het consumentenvertrouwen wordt ondersteund door positief economisch nieuws uit de Verenigde Staten en door de hoop op een einde van de Europese schuldencrisis. Chinese bedrijfswinsten staan onder druk In de eerste twee maanden van dit jaar stonden de Chinese bedrijfswinsten onder druk, vervolgens het Chinees Nationaal Instituut voor de Statistiek zijn de winsten van de industriële bedrijven in januari en februari met meer dan 5% gedaald. Daarmee lijkt zich een trendommekeer in te zetten waarvan voorlopig niet duidelijk is hoe ver die gaat reiken. De winstdaling bij de industriële bedrijven is het gevolg van een terugval in de export, maar ook van de inspanningen van de regering om de vastgoedmarkt te doen afkoelen. Over de eerste twee maanden van vorig jaar stegen de bedrijfswinsten nog met ruim 34%. Aparte cijfers voor de maand januari werden niet gepubliceerd omdat in die maand Chinees nieuwjaar werd gevierd, wat het beeld heeft vertekend.