Vanavond zal de centrale bank FED ongetwijfeld bekendmaken dat ze overheidsobligaties zal blijven inkopen, dit uiteraard met de bedoeling om de rente laag te houden.

Operation Twist loopt op het einde van deze maand echter af en FED wachters verwachten dat dit programma zal worden doorgerold in een quantitative easing (QE) programma.

David Ader, chief Treasury strategist bij CRT Capital, verwacht dat de FED obligaties zal blijven inkopen, maar dat het bedrag zal worden opgetrokken tot 45 miljard dollar. Ader verwacht dat de rente op 10 jaar in de Verenigde Staten zal blijven stijgen, mogelijk in de richting van 1,70 tot 1,75%.

Vanavond zal de centrale bank FED ongetwijfeld bekendmaken dat ze overheidsobligaties zal blijven inkopen, dit uiteraard met de bedoeling om de rente laag te houden. Operation Twist loopt op het einde van deze maand echter af en FED wachters verwachten dat dit programma zal worden doorgerold in een quantitative easing (QE) programma. David Ader, chief Treasury strategist bij CRT Capital, verwacht dat de FED obligaties zal blijven inkopen, maar dat het bedrag zal worden opgetrokken tot 45 miljard dollar. Ader verwacht dat de rente op 10 jaar in de Verenigde Staten zal blijven stijgen, mogelijk in de richting van 1,70 tot 1,75%.