Vanmorgen kwam daar nog eens een tegenvallende index van de Chinese aankoopmanagers bovenop. Ook de Aziatische beurzen noteren zodoende rood, hoewel Japan de verliezen relatief gezien nog beperkt kan houden. Op de financiële markten zijn er nog heel wat andere verschuivingen.

De rente in de Verenigde Staten is in reactie op de boodschap van Bernanke opnieuw gestegen, terwijl de dollar op de valutamarkten verstevigt en de euro in het defensief dringt. Daarnaast moet het goud terrein prijsgeven, voor een troy ounce goud wordt nu nog minder dan 1350 dollar betaald.

Vanmorgen kwam daar nog eens een tegenvallende index van de Chinese aankoopmanagers bovenop. Ook de Aziatische beurzen noteren zodoende rood, hoewel Japan de verliezen relatief gezien nog beperkt kan houden. Op de financiële markten zijn er nog heel wat andere verschuivingen. De rente in de Verenigde Staten is in reactie op de boodschap van Bernanke opnieuw gestegen, terwijl de dollar op de valutamarkten verstevigt en de euro in het defensief dringt. Daarnaast moet het goud terrein prijsgeven, voor een troy ounce goud wordt nu nog minder dan 1350 dollar betaald.