In een tweedaags "verhoor" voor het Amerikaanse parlement gaf hij nogmaals aan wat verstandige analisten al weken roepen namelijk dat niet plotseling het monetaire gaspedaal wordt losgelaten en er vol op de rem wordt gestaan. Dat was de reden voor de enorme stijging van de Amerikaanse 10-jaars rente.

Begin mei nog rond de 1,62% en de dag na Onafhankelijkheidsdag stond de rente op 2,73%, een stijging van bijna 70%. Spectaculair maar inmiddels is hier ook weer een reactie op gekomen. De 10 jarige rente staat nu rond de 2,5% wat ook weer een daling is van 10% ten opzichte van het hoogste niveau.

Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer blijft bij de mening dat de komende maan-den de rente niet al te grote uitslagen zal laten zien en eerder wat verder gaat zakken.

Immers wie goed luistert naar Bernanke weet dat hij de korte rente voorlopig niet zal verhogen. En dat is de rem op een verder stijging van de kapitaalmarktrente.

In een tweedaags "verhoor" voor het Amerikaanse parlement gaf hij nogmaals aan wat verstandige analisten al weken roepen namelijk dat niet plotseling het monetaire gaspedaal wordt losgelaten en er vol op de rem wordt gestaan. Dat was de reden voor de enorme stijging van de Amerikaanse 10-jaars rente. Begin mei nog rond de 1,62% en de dag na Onafhankelijkheidsdag stond de rente op 2,73%, een stijging van bijna 70%. Spectaculair maar inmiddels is hier ook weer een reactie op gekomen. De 10 jarige rente staat nu rond de 2,5% wat ook weer een daling is van 10% ten opzichte van het hoogste niveau. Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer blijft bij de mening dat de komende maan-den de rente niet al te grote uitslagen zal laten zien en eerder wat verder gaat zakken. Immers wie goed luistert naar Bernanke weet dat hij de korte rente voorlopig niet zal verhogen. En dat is de rem op een verder stijging van de kapitaalmarktrente.