Ben Bernanke denkt nog steeds aan taperen later dit jaar, zo verklaarde de president van de Amerikaanse centrale bank eerder op de dag. Daarmee blaast Bernanke nogmaals koud en warm. De FED zal weliswaar aan een lager tempo obligaties inkopen, maar de monetaire politiek zal 'accomodative' blijven.

Daarmee weten de financiële markten eigenlijk nog niet veel meer. Bernanke is duidelijk geschrokken van de reacties van de markt enkele weken geleden en hoedt zich daarom voor gespierde uitspraken. Het is nu opnieuw wachten tot de Amerikaanse centrale bank uiteindelijk wel kleur zal bekennen.

Ben Bernanke denkt nog steeds aan taperen later dit jaar, zo verklaarde de president van de Amerikaanse centrale bank eerder op de dag. Daarmee blaast Bernanke nogmaals koud en warm. De FED zal weliswaar aan een lager tempo obligaties inkopen, maar de monetaire politiek zal 'accomodative' blijven. Daarmee weten de financiële markten eigenlijk nog niet veel meer. Bernanke is duidelijk geschrokken van de reacties van de markt enkele weken geleden en hoedt zich daarom voor gespierde uitspraken. Het is nu opnieuw wachten tot de Amerikaanse centrale bank uiteindelijk wel kleur zal bekennen.