Ben Bernanke beseft de gevolgen van zijn beslissingen nog altijd niet, zo luidde de conclusie van Einhorn na afloop van dat gesprek. De fondsbeheerder maakte eerder al meermaals de grond gelijk met de politiek van quantative easing van de Amerikaanse centrale bank.

Hij wees er telkens opnieuw op dat de monetaire politiek van de FED regelrecht tot hyperinflatie zou leiden. Met een dergelijk scenario weigert Bernanke echter rekening te houden, hij sluit de komst van hyperinflatie met 100% zekerheid uit. Einhorn vraagt zich echter af hoe iemand voor 100% een gebeurtenis kan uitsluiten, wanneer de bouwstenen voor die gebeurtenis wel degelijk op tafel liggen.

Ben Bernanke beseft de gevolgen van zijn beslissingen nog altijd niet, zo luidde de conclusie van Einhorn na afloop van dat gesprek. De fondsbeheerder maakte eerder al meermaals de grond gelijk met de politiek van quantative easing van de Amerikaanse centrale bank. Hij wees er telkens opnieuw op dat de monetaire politiek van de FED regelrecht tot hyperinflatie zou leiden. Met een dergelijk scenario weigert Bernanke echter rekening te houden, hij sluit de komst van hyperinflatie met 100% zekerheid uit. Einhorn vraagt zich echter af hoe iemand voor 100% een gebeurtenis kan uitsluiten, wanneer de bouwstenen voor die gebeurtenis wel degelijk op tafel liggen.