Bernanke staat met dat onbegrip niet alleen, ook door de westerse centrale banken wordt goud als vuilnis of toch iets vergelijkbaars beschouwd. Dit in tegenstelling tot de oosterse centrale banken, die in hoog tempo goud blijven aankopen. Blijkbaar zijn die wel overtuigd van de waarde van het goud.

Onder Bernanke heeft de FED de beschikbare goudvoorraden gebruikt als onderpand van allerhande transacties, met als gevolg dat er geen goud meer onmiddellijk beschikbaar is. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat zijn opvolgster Janet Yellen meer open zal staan voor het bezit van goud.

Bernanke staat met dat onbegrip niet alleen, ook door de westerse centrale banken wordt goud als vuilnis of toch iets vergelijkbaars beschouwd. Dit in tegenstelling tot de oosterse centrale banken, die in hoog tempo goud blijven aankopen. Blijkbaar zijn die wel overtuigd van de waarde van het goud. Onder Bernanke heeft de FED de beschikbare goudvoorraden gebruikt als onderpand van allerhande transacties, met als gevolg dat er geen goud meer onmiddellijk beschikbaar is. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat zijn opvolgster Janet Yellen meer open zal staan voor het bezit van goud.