ABN Amro handhaaft de waardering voor de fair value van USD 600 per aandeel.

In de optiek van de bank zijn vooral de iPhoneverkopen positief nieuws. Met 31,2 miljoen verkochte telefoons verslaat Apple de verwachtingen van analisten, die hadden gerekend op 27 miljoen verkochte units.

Bovendien is het aantal iPhoneverkopen toegenomen met 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het is vooral positief dat er sprake is van groei in zowel de ontwikkelde markten en het gros van de opkomende markten. Zo is in Amerika 50% meer verkocht dan dezelfde periode vorig jaar en in India 400%.

Apple verkocht 14,6 miljoen iPads, 14% minder dan dezelfde periode vorig jaar. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door voorraadaanpassingen.

Ook werden er 7% minder Mac's verkocht. Dat is iets beter dan de 11% daling van PC's (Gartner). Daarnaast denken we dat de forse aandeleninkoop ter waarde van USD 16 miljard, een goed idee is geweest, omdat we geloven dat de aandelenprijs ondergewaardeerd is.

Voor het september-kwartaal verwacht Apple een omzet van USD 34 miljard tot USD 37 miljard. Dit ligt iets onder de verwachtingen van Wall Street.

ABN Amro handhaaft de waardering voor de fair value van USD 600 per aandeel. In de optiek van de bank zijn vooral de iPhoneverkopen positief nieuws. Met 31,2 miljoen verkochte telefoons verslaat Apple de verwachtingen van analisten, die hadden gerekend op 27 miljoen verkochte units. Bovendien is het aantal iPhoneverkopen toegenomen met 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is vooral positief dat er sprake is van groei in zowel de ontwikkelde markten en het gros van de opkomende markten. Zo is in Amerika 50% meer verkocht dan dezelfde periode vorig jaar en in India 400%. Apple verkocht 14,6 miljoen iPads, 14% minder dan dezelfde periode vorig jaar. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door voorraadaanpassingen. Ook werden er 7% minder Mac's verkocht. Dat is iets beter dan de 11% daling van PC's (Gartner). Daarnaast denken we dat de forse aandeleninkoop ter waarde van USD 16 miljard, een goed idee is geweest, omdat we geloven dat de aandelenprijs ondergewaardeerd is. Voor het september-kwartaal verwacht Apple een omzet van USD 34 miljard tot USD 37 miljard. Dit ligt iets onder de verwachtingen van Wall Street.