Toch ziet slechts een minderheid de prijzen dalen. Een grote meerderheid van de Europeanen beschouwt een woning nog altijd als een goede belegging.

De Belgische vastgoedmarkt blijkt iets solider dan gemiddeld, al lijkt de afnemende betaalbaarheid het opwaartse prijspotentieel te beperken.

Uit een onderzoek van ING uitgevoerd in 12 Europese landen, alsook in Australië, Canada en de VS, blijkt dat 71% van de Europeanen de lokale woningen momenteel duur vindt.

In Luxemburg, Italië, Oostenrijk en België zegt zelfs meer dan 80% van de volwassen bevolking dat de woningprijzen aan de hoge kant liggen.

In Nederland, waar de prijzen in de voorbije jaren fors daalden, denkt nog slechts 52% van de respondenten dat vastgoed duur is.

Ook in de VS, dat een flinke correctie van de huizenprijzen achter de rug heeft, vindt nu minder dan 40% van de ondervraagden dat woningen prijzig zijn.

"Eerder verontrustend is het feit dat nog steeds 80% van de Spanjaarden de vastgoedmarkt als "overprijsd" bestempelt, terwijl de prijzen er sinds 2008 al met meer dan 30% gedaald zijn. Dit lijkt erop te wijzen dat de Spaanse huizenmarkt zijn dieptepunt nog lang niet bereikt heeft," stelt Peter Vanden Houte, Chief Economist van ING België.

Toch ziet slechts een minderheid de prijzen dalen. Een grote meerderheid van de Europeanen beschouwt een woning nog altijd als een goede belegging. De Belgische vastgoedmarkt blijkt iets solider dan gemiddeld, al lijkt de afnemende betaalbaarheid het opwaartse prijspotentieel te beperken. Uit een onderzoek van ING uitgevoerd in 12 Europese landen, alsook in Australië, Canada en de VS, blijkt dat 71% van de Europeanen de lokale woningen momenteel duur vindt. In Luxemburg, Italië, Oostenrijk en België zegt zelfs meer dan 80% van de volwassen bevolking dat de woningprijzen aan de hoge kant liggen. In Nederland, waar de prijzen in de voorbije jaren fors daalden, denkt nog slechts 52% van de respondenten dat vastgoed duur is. Ook in de VS, dat een flinke correctie van de huizenprijzen achter de rug heeft, vindt nu minder dan 40% van de ondervraagden dat woningen prijzig zijn. "Eerder verontrustend is het feit dat nog steeds 80% van de Spanjaarden de vastgoedmarkt als "overprijsd" bestempelt, terwijl de prijzen er sinds 2008 al met meer dan 30% gedaald zijn. Dit lijkt erop te wijzen dat de Spaanse huizenmarkt zijn dieptepunt nog lang niet bereikt heeft," stelt Peter Vanden Houte, Chief Economist van ING België.