In het tweede kwartaal van 2013 stegen de vastgoedprijzen in 32 van de 51 geïndustrialiseerde landen, tegenover een stijging in slechts 9 landen tijdens hetzelfde kwartaal van 2009. Op dat moment was de vastgoedcrisis op zijn hoogtepunt, sindsdien hebben de vastgoedprijzen hun stijging in de meeste landen hervat.

België is nummer vier op de lijst, na Canada, Nieuw-Zeeland en Noorwegen maar voor Australië. De prijzen in ons land zouden ten opzichte van het gemiddelde met ongeveer 60% overgewaardeerd zijn. Deze overwaardering wil echter niet zeggen dat er automatisch ook een correctie voor de deur staat.

In het tweede kwartaal van 2013 stegen de vastgoedprijzen in 32 van de 51 geïndustrialiseerde landen, tegenover een stijging in slechts 9 landen tijdens hetzelfde kwartaal van 2009. Op dat moment was de vastgoedcrisis op zijn hoogtepunt, sindsdien hebben de vastgoedprijzen hun stijging in de meeste landen hervat. België is nummer vier op de lijst, na Canada, Nieuw-Zeeland en Noorwegen maar voor Australië. De prijzen in ons land zouden ten opzichte van het gemiddelde met ongeveer 60% overgewaardeerd zijn. Deze overwaardering wil echter niet zeggen dat er automatisch ook een correctie voor de deur staat.