Eén Belg op vier verkiest andere activa om de inkrimping van zijn vermogen te vermijden.

In de tweede Economic.Poll@ING werd duidelijk dat vastgoed een plaats tussen deze waarden kreeg. 55% van de bevraagden gaf aan belegd te hebben of te willen beleggen in vastgoed in 2011 of 2012.

Daarbij komen nog eens 5% beleggers die de voorkeur geven aan vastgoedbevaks 40% antwoordt dan weer dat vastgoedbeleggingen ook risico's inhouden.

Er zijn inderdaad redenen om aan te nemen dat de vastgoedmarkt verslapt en dat de groei in de komende jaren wel eens onvoldoende zou kunnen zijn om dit activatype nog langer te beschouwen als toevluchtswaarde.

Zo zal de prijsstijging op de huizenmarkt de eigenaars niet compenseren voor de inflatie dit jaar.

Eén Belg op vier verkiest andere activa om de inkrimping van zijn vermogen te vermijden. In de tweede Economic.Poll@ING werd duidelijk dat vastgoed een plaats tussen deze waarden kreeg. 55% van de bevraagden gaf aan belegd te hebben of te willen beleggen in vastgoed in 2011 of 2012. Daarbij komen nog eens 5% beleggers die de voorkeur geven aan vastgoedbevaks 40% antwoordt dan weer dat vastgoedbeleggingen ook risico's inhouden. Er zijn inderdaad redenen om aan te nemen dat de vastgoedmarkt verslapt en dat de groei in de komende jaren wel eens onvoldoende zou kunnen zijn om dit activatype nog langer te beschouwen als toevluchtswaarde. Zo zal de prijsstijging op de huizenmarkt de eigenaars niet compenseren voor de inflatie dit jaar.