Ter vergelijking: Duitse staatsobligaties gaven een rendement van 1,80%, Oostenrijkse 2,30% en Finse 2,10%. De spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties is bovendien teruggevallen tot 100 basispunten, tegenover 139 basispunten bij het begin van dit jaar.

Italiaanse kredietrating zit nu op het niveau van die van Kazakhstan, Bulgarije en Brazilië

De Italiaanse kredietrating zit nu op het niveau van die van Kazakhstan, Bulgarije en Brazilië, dit na de downgrading door Moody's Investors Service.

Het probleem is dat de vraag naar hoogrenderende staatsobligaties als gevolg van de Europese schuldencrisis fors is gedaald.

Beleggers gaan bijvoorbeeld akkoord met een negatief rendement op Duitse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar, dit vanwege de zekerheid (?) dat ze op het einde van de looptijd van deze obligaties hun inleg volledig gaan terugkrijgen. Of dit ook zo zal zijn, moet de toekomst uitwijzen.

Ter vergelijking: Duitse staatsobligaties gaven een rendement van 1,80%, Oostenrijkse 2,30% en Finse 2,10%. De spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties is bovendien teruggevallen tot 100 basispunten, tegenover 139 basispunten bij het begin van dit jaar. Italiaanse kredietrating zit nu op het niveau van die van Kazakhstan, Bulgarije en Brazilië De Italiaanse kredietrating zit nu op het niveau van die van Kazakhstan, Bulgarije en Brazilië, dit na de downgrading door Moody's Investors Service. Het probleem is dat de vraag naar hoogrenderende staatsobligaties als gevolg van de Europese schuldencrisis fors is gedaald. Beleggers gaan bijvoorbeeld akkoord met een negatief rendement op Duitse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar, dit vanwege de zekerheid (?) dat ze op het einde van de looptijd van deze obligaties hun inleg volledig gaan terugkrijgen. Of dit ook zo zal zijn, moet de toekomst uitwijzen.