Het analistenteam van Leleux verwacht bij een nieuwe neerwaartse correctie op de beurzen een vlucht naar Bunds (vlucht naar veilige havens). Nieuwe lows onder 1,63% te verwachten, op koerszwakte mag er worden gekocht.

Noorwegen, Zweden

De ontwikkeling van deze rentevoeten is gelijklopend aan het verloop van de Duitse langetermijnrente. Recente rentestijgingen zijn tijdelijke consolidatiefases in een dalende trend. Met andere woorden de trend van deze markten blijft stijgend (dus stijgende obligatieprijzen en dalende rentevoeten).

Belgische rente krijgt signaal dat kracht achter dalende trend afneemt

De daggrafiek van het koersverloop van de Belgische 10-jaarsrente sinds de top van november vorig jaar (5,91%) spreekt boekdelen. Sindsdien is de Belgische langetermijnrente namelijk sterk gedaald met een voorlopig dieptepunt op 3,25%.

Het lijkt er volgens Leleux sterk op dat de rentedaling in zijn laatste fase zit. De recentste bodem werd niet bevestigd door de RSI-indicator. Een signaal dat de kracht achter de dalende trend afneemt.

Hou het niveau van 3,45% in de gaten! Een opwaartse doorbraak luidt een nieuwe periode van stijgende rentevoeten in. Kies in ieder geval voor kortere looptijden!

Het analistenteam van Leleux verwacht bij een nieuwe neerwaartse correctie op de beurzen een vlucht naar Bunds (vlucht naar veilige havens). Nieuwe lows onder 1,63% te verwachten, op koerszwakte mag er worden gekocht.Noorwegen, Zweden De ontwikkeling van deze rentevoeten is gelijklopend aan het verloop van de Duitse langetermijnrente. Recente rentestijgingen zijn tijdelijke consolidatiefases in een dalende trend. Met andere woorden de trend van deze markten blijft stijgend (dus stijgende obligatieprijzen en dalende rentevoeten).Belgische rente krijgt signaal dat kracht achter dalende trend afneemt De daggrafiek van het koersverloop van de Belgische 10-jaarsrente sinds de top van november vorig jaar (5,91%) spreekt boekdelen. Sindsdien is de Belgische langetermijnrente namelijk sterk gedaald met een voorlopig dieptepunt op 3,25%. Het lijkt er volgens Leleux sterk op dat de rentedaling in zijn laatste fase zit. De recentste bodem werd niet bevestigd door de RSI-indicator. Een signaal dat de kracht achter de dalende trend afneemt. Hou het niveau van 3,45% in de gaten! Een opwaartse doorbraak luidt een nieuwe periode van stijgende rentevoeten in. Kies in ieder geval voor kortere looptijden!