Het sneeuwbaleffect van de overheidsschuld, dat opnieuw in werking is getreden sinds de financiële crisis, zal echter niet stoppen voor het einde van 2012. Dit gevaarlijke mechanisme moet zo snel mogelijk doorbroken worden.

Maar deze doelstelling is niet voldoende, wegens de problemen in verband met de veroudering van de bevolking, de opwarming van de Aarde en de uitputting van sommige energiebronnen.

Men moet resoluut streven naar een omkering van het

sneeuwbaleffect en op zijn minst gaan voor een begrotingsevenwicht. Daarvoor moet het overheidstekort met 15 miljard euro verminderd worden.

Het sneeuwbaleffect van de overheidsschuld, dat opnieuw in werking is getreden sinds de financiële crisis, zal echter niet stoppen voor het einde van 2012. Dit gevaarlijke mechanisme moet zo snel mogelijk doorbroken worden. Maar deze doelstelling is niet voldoende, wegens de problemen in verband met de veroudering van de bevolking, de opwarming van de Aarde en de uitputting van sommige energiebronnen. Men moet resoluut streven naar een omkering van het sneeuwbaleffect en op zijn minst gaan voor een begrotingsevenwicht. Daarvoor moet het overheidstekort met 15 miljard euro verminderd worden.