In september is het consumentenvertrouwen in ons land opnieuw gestegen, na twee maanden op rij van dalingen. Dat consumentenvertrouwen staat deze maand op -16, tegenover -14 in september.

De bezorgdheid over een verdere toename van de werkloosheid nam, maar blijft volgens Philippe Ledent van ING op een hoog niveau.

Economische vooruitzichten zien er niet goed uit

Ondanks de verbetering van het consumentenvertrouwen zien de vooruitzichten voor de Belgische economie er niet zo goed uit. Volgens Ledent is de kans klein dat er voor het einde van dit jaar een sterke opleving van de economische activiteiten mag worden verwacht.

Tot dusver heeft België het vertrouwen van de beleggers kunnen behouden, zoals wordt aangegeven door zeer lage rente die op Belgische staatsobligaties moet worden betaald.

Een gebrek aan bereidheid om het begrotingstekort aan te pakken, kan echter als een signaal van zwakheid geïnterpreteerd worden, ook wanneer de onderhandelingen langer dan verwacht aanslepen.

In september is het consumentenvertrouwen in ons land opnieuw gestegen, na twee maanden op rij van dalingen. Dat consumentenvertrouwen staat deze maand op -16, tegenover -14 in september. De bezorgdheid over een verdere toename van de werkloosheid nam, maar blijft volgens Philippe Ledent van ING op een hoog niveau. Economische vooruitzichten zien er niet goed uit Ondanks de verbetering van het consumentenvertrouwen zien de vooruitzichten voor de Belgische economie er niet zo goed uit. Volgens Ledent is de kans klein dat er voor het einde van dit jaar een sterke opleving van de economische activiteiten mag worden verwacht. Tot dusver heeft België het vertrouwen van de beleggers kunnen behouden, zoals wordt aangegeven door zeer lage rente die op Belgische staatsobligaties moet worden betaald. Een gebrek aan bereidheid om het begrotingstekort aan te pakken, kan echter als een signaal van zwakheid geïnterpreteerd worden, ook wanneer de onderhandelingen langer dan verwacht aanslepen.