De politieke situatie maakt België kwetsbaar voor stijgende kredietkosten. Marko Mrsnik, kredietanalist bij S&P in Madrid, is van mening dat de ontslagnemende Belgische regering is niet bestand tegen nieuwe schokken in het financieel systeem.

België wordt in toenemende mate vergeleken met perifere landen als Griekenland, Ierland en Spanje. Toch was gisteren van een spectaculaire stijging van de spreads geen sprake.

De spread tussen de Duitse en de Belgische staatsobligatie steeg gisteren met 8 basispunten tot 108 basispunten, om vervolgens opnieuw terug te vallen. Op 30 november bedroeg de spread 130 basispunten.

Standard & Poor's Ratings Services kan de Belgische kredietrating binnen twee jaar verlagen wanneer het volgende gouvernement er niet in slaagt om de schulden te stabiliseren en de politieke situatie te verbeteren.

De politieke situatie maakt België kwetsbaar voor stijgende kredietkosten. Marko Mrsnik, kredietanalist bij S&P in Madrid, is van mening dat de ontslagnemende Belgische regering is niet bestand tegen nieuwe schokken in het financieel systeem. België wordt in toenemende mate vergeleken met perifere landen als Griekenland, Ierland en Spanje. Toch was gisteren van een spectaculaire stijging van de spreads geen sprake. De spread tussen de Duitse en de Belgische staatsobligatie steeg gisteren met 8 basispunten tot 108 basispunten, om vervolgens opnieuw terug te vallen. Op 30 november bedroeg de spread 130 basispunten. Standard & Poor's Ratings Services kan de Belgische kredietrating binnen twee jaar verlagen wanneer het volgende gouvernement er niet in slaagt om de schulden te stabiliseren en de politieke situatie te verbeteren.