Op basis van een beperkte staal van 35 onderzochte fondsen scoren de Belgische pensioenfondsen behoorlijk goed met een mooi mediaan rendement van +9.6% over het jaar 2013.

De fondsen haalden hun winst vooral in het derde en vierde kwartaal. Dat blijkt uit de 27ste editie van de 'Pension Investment Performance Survey' (PIPS) van Mercer.

De beste resultaten komen voor de verandering van de mature aandelenmarkten, zoals de VS (+27.0%), Europa (+22.0%) en Japan (+20.5%).

Deze hoge rendementen staan in schril contrast met het negatieve resultaat (-7.5%) in de 'emerging markets. Het rendement op obligaties over 2013 is met 2% nogal aan de magere kant.

Beleggingen in vastgoed leverden een meerwaarde van 8.1% op.

Op basis van een beperkte staal van 35 onderzochte fondsen scoren de Belgische pensioenfondsen behoorlijk goed met een mooi mediaan rendement van +9.6% over het jaar 2013. De fondsen haalden hun winst vooral in het derde en vierde kwartaal. Dat blijkt uit de 27ste editie van de 'Pension Investment Performance Survey' (PIPS) van Mercer. De beste resultaten komen voor de verandering van de mature aandelenmarkten, zoals de VS (+27.0%), Europa (+22.0%) en Japan (+20.5%). Deze hoge rendementen staan in schril contrast met het negatieve resultaat (-7.5%) in de 'emerging markets. Het rendement op obligaties over 2013 is met 2% nogal aan de magere kant. Beleggingen in vastgoed leverden een meerwaarde van 8.1% op.