Dit had een vlucht richting veilige obligaties tot gevolg. Het rendement op de 2-jarige Duitse staatsobligatie bereikte zodoende vandaag een nieuw dieptepunt.

Ook de rente op Franse, Oostenrijkse, Nederlandse en Belgische staatsobligaties daalde. Het rendement op de 10-jarige Belgische staatsobligatie ging 11 basispunten lager en stond op 2,644%. Het rendement op de 2-jarige Nederlandse staatsobligatie viel terug richting 0%.

De Europese beurzen zijn lager gesloten, waarbij de verliezen in de loop van de sessie echter niet verder opliepen. Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 op een verlies van bijna driekwart procent. De BEL 20 moest zelfs nog niets meer prijsgeven.

Technisch herstel euro is niet uitgesloten

Al geruime tijd is er sprake van een serie lagere toppen en lagere bodems bij de euro en beweegt de koers van de Europese eenheidsmunt onder de gemiddeldelijn. Het moge wat dat betreft volgens Nico Bakker van Royal Bank of Scotland duidelijk zijn dat er sprake is van een flink negatief plaatje.

Een downtrend gaat gepaard met actiebewegingen, maar ook met reactiebewegingen. Recent was het tijd voor zo'n reactiebeweging. Vanaf afgerond 1,23 sprongen de stieren in de markt en startten zij een opluchtingsrally.

Al met al is de koers opgeveerd, maar vanaf afgerond 1,273 werd de downtrend al weer vervolgd. Er is volgens Bakker immers een lagere top onder de sleepkabel geplaatst.

Inmiddels hebben de beren flinke tikken uitgedeeld en werd het steunpunt op afgerond 1,23 weggeslagen.

Kortom, is er momenteel sprake van een trendversnelling, ofwel een nieuwe impuls binnen de dalende trend. Al met al een

flinke verslechtering van de technische conditie op de weekchart.

Zolang de koers onder het kantelpunt op afgerond 1,273 noteert is een daling richting de steunzone op circa 1,19 het meest waarschijnlijke scenario.

Maar hou wel rekening met tussentijdse reactiebewegingen van de stier. Echter, pas boven het kantelpunt op 1,273 is er ruimte voor een serieuze countertrendbeweging richting circa 1,34.

Dit had een vlucht richting veilige obligaties tot gevolg. Het rendement op de 2-jarige Duitse staatsobligatie bereikte zodoende vandaag een nieuw dieptepunt. Ook de rente op Franse, Oostenrijkse, Nederlandse en Belgische staatsobligaties daalde. Het rendement op de 10-jarige Belgische staatsobligatie ging 11 basispunten lager en stond op 2,644%. Het rendement op de 2-jarige Nederlandse staatsobligatie viel terug richting 0%. De Europese beurzen zijn lager gesloten, waarbij de verliezen in de loop van de sessie echter niet verder opliepen. Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 op een verlies van bijna driekwart procent. De BEL 20 moest zelfs nog niets meer prijsgeven. Technisch herstel euro is niet uitgesloten Al geruime tijd is er sprake van een serie lagere toppen en lagere bodems bij de euro en beweegt de koers van de Europese eenheidsmunt onder de gemiddeldelijn. Het moge wat dat betreft volgens Nico Bakker van Royal Bank of Scotland duidelijk zijn dat er sprake is van een flink negatief plaatje. Een downtrend gaat gepaard met actiebewegingen, maar ook met reactiebewegingen. Recent was het tijd voor zo'n reactiebeweging. Vanaf afgerond 1,23 sprongen de stieren in de markt en startten zij een opluchtingsrally. Al met al is de koers opgeveerd, maar vanaf afgerond 1,273 werd de downtrend al weer vervolgd. Er is volgens Bakker immers een lagere top onder de sleepkabel geplaatst. Inmiddels hebben de beren flinke tikken uitgedeeld en werd het steunpunt op afgerond 1,23 weggeslagen. Kortom, is er momenteel sprake van een trendversnelling, ofwel een nieuwe impuls binnen de dalende trend. Al met al een flinke verslechtering van de technische conditie op de weekchart. Zolang de koers onder het kantelpunt op afgerond 1,273 noteert is een daling richting de steunzone op circa 1,19 het meest waarschijnlijke scenario. Maar hou wel rekening met tussentijdse reactiebewegingen van de stier. Echter, pas boven het kantelpunt op 1,273 is er ruimte voor een serieuze countertrendbeweging richting circa 1,34.