Dat rapport wijst op de vandaag moeilijke economische situatie in ons land. De CRB voorspelt ook voor 2013 en 2014 geen grote heropleving.

Zo bleef de groei van ons Bruto Binnenlands Product (BBP) vorig jaar beperkt en ging die zelfs licht achteruit (-0,2%). Voor 2013 voorspelt het Federaal Planbureau nagenoeg een status-quo (0,2%) en de Nationale Bank van België zelfs een nulgroei.

"Jammer genoeg verbaast het verslag ons niet. Alles zal echter afhangen van de manier waarop we de financiële en vooral de Europese schuldencrisis achter ons kunnen laten. Veel landen zullen nog geruime tijd verder moeten saneren om de begroting gezond te maken. En dat drukt uiteraard op het vertrouwen en de groei", aldus UNIZO.

De ondernemersorganisatie noemt de recente aanpassingen aan de index en de voorziene lastenverlagingen "stappen in de goede richting", maar benadrukt dat die onvoldoende zijn.

UNIZO vraagt dringend werk te maken van de hervorming van het indexsysteem.

Daarnaast pleit ze voor een snelle aanpassing van de wet van 1996 ter bevordering van de werkgelegenheid en de competitiviteit waarbij loonontsporingen in de toekomst onmogelijk worden.

Dat rapport wijst op de vandaag moeilijke economische situatie in ons land. De CRB voorspelt ook voor 2013 en 2014 geen grote heropleving. Zo bleef de groei van ons Bruto Binnenlands Product (BBP) vorig jaar beperkt en ging die zelfs licht achteruit (-0,2%). Voor 2013 voorspelt het Federaal Planbureau nagenoeg een status-quo (0,2%) en de Nationale Bank van België zelfs een nulgroei. "Jammer genoeg verbaast het verslag ons niet. Alles zal echter afhangen van de manier waarop we de financiële en vooral de Europese schuldencrisis achter ons kunnen laten. Veel landen zullen nog geruime tijd verder moeten saneren om de begroting gezond te maken. En dat drukt uiteraard op het vertrouwen en de groei", aldus UNIZO. De ondernemersorganisatie noemt de recente aanpassingen aan de index en de voorziene lastenverlagingen "stappen in de goede richting", maar benadrukt dat die onvoldoende zijn. UNIZO vraagt dringend werk te maken van de hervorming van het indexsysteem. Daarnaast pleit ze voor een snelle aanpassing van de wet van 1996 ter bevordering van de werkgelegenheid en de competitiviteit waarbij loonontsporingen in de toekomst onmogelijk worden.