De cijfers uit het derde kwartaaltapport van 2013 zijn gebaseerd op gegevens van het Akamai Intelligent Platform, waar wereldwijd meer dan 760 miljoen internetgebruikers mee verbonden zijn.

Het derde kwartaalrapport 2013 schetst een accuraat beeld van de huidige toestand van het wereldwijde internet. De gemiddelde surfsnelheid blijft stijgen in de hele wereld.

Ons land bekleedt de negende plaats op de wereldranglijst met een gemiddelde snelheid van 9,7 Mbps, een stijging met 46 % vergeleken met het derde kwartaal van vorige jaar.

België doet het daarmee bijna even goed als de Verenigde Staten (9,8 Mbps) op een zevende plaats.

De gemiddelde pieksnelheid is in vergelijking met het derde kwartaal van 2012 gestegen met 18 % tot 38,5 Mbps. Daarmee behaalt ons land nog net de top tien.

De cijfers uit het derde kwartaaltapport van 2013 zijn gebaseerd op gegevens van het Akamai Intelligent Platform, waar wereldwijd meer dan 760 miljoen internetgebruikers mee verbonden zijn. Het derde kwartaalrapport 2013 schetst een accuraat beeld van de huidige toestand van het wereldwijde internet. De gemiddelde surfsnelheid blijft stijgen in de hele wereld. Ons land bekleedt de negende plaats op de wereldranglijst met een gemiddelde snelheid van 9,7 Mbps, een stijging met 46 % vergeleken met het derde kwartaal van vorige jaar. België doet het daarmee bijna even goed als de Verenigde Staten (9,8 Mbps) op een zevende plaats. De gemiddelde pieksnelheid is in vergelijking met het derde kwartaal van 2012 gestegen met 18 % tot 38,5 Mbps. Daarmee behaalt ons land nog net de top tien.