Hierbij moet ongetwijfeld ook rekening gehouden met het schrappen van een groot aantal banen in 2012.

Alleen de buitenlandse handel ondersteunt de groei van de Belgische economie, maar de Belgische exportgerichte bedrijven blijven kwakkelen.

De positieve bijdrage van de buitenlandse handel is op de eerste plaats te danken aan een sterkere daling van de import.

Die daalde namelijk met 0,80%, terwijl de import maar met 0,70% daalde. ING is van mening dat een nieuwe impuls van de buitenlandse handel noodzakelijk is om de groei te doen aanzwengelen en om voor jobs te zorgen. Voor het einde van dit jaar wordt er echter geen verbetering verwacht.

Hierbij moet ongetwijfeld ook rekening gehouden met het schrappen van een groot aantal banen in 2012. Alleen de buitenlandse handel ondersteunt de groei van de Belgische economie, maar de Belgische exportgerichte bedrijven blijven kwakkelen. De positieve bijdrage van de buitenlandse handel is op de eerste plaats te danken aan een sterkere daling van de import. Die daalde namelijk met 0,80%, terwijl de import maar met 0,70% daalde. ING is van mening dat een nieuwe impuls van de buitenlandse handel noodzakelijk is om de groei te doen aanzwengelen en om voor jobs te zorgen. Voor het einde van dit jaar wordt er echter geen verbetering verwacht.