Om zich te ontwikkelen, hebben deze landen een enorme behoefte aan uitrustingsgoederen, een van de specialiteiten van Duitsland.

Ook naar Nederland (+17,6%) en Italië (+15,8%) is de Belgische export snel gestegen.

De uitvoer naar de perifere landen is daarentegen volgens Dexia niet schitterend: -13,2% naar Griekenland, +5,7% naar Spanje, +5,2% naar Portugal, +7,1% naar Ierland.

Als die uitstekende prestatie van de uitvoer naar de groeilanden bevestigd wordt, is dit volgens Dexia een interessante structurele verbetering.

Want zo zal onze economie beter kunnen profiteren van de dynamiek van die economieën, die zijn uitgegroeid tot de motor van de wereldeconomie.

Om zich te ontwikkelen, hebben deze landen een enorme behoefte aan uitrustingsgoederen, een van de specialiteiten van Duitsland. Ook naar Nederland (+17,6%) en Italië (+15,8%) is de Belgische export snel gestegen. De uitvoer naar de perifere landen is daarentegen volgens Dexia niet schitterend: -13,2% naar Griekenland, +5,7% naar Spanje, +5,2% naar Portugal, +7,1% naar Ierland. Als die uitstekende prestatie van de uitvoer naar de groeilanden bevestigd wordt, is dit volgens Dexia een interessante structurele verbetering. Want zo zal onze economie beter kunnen profiteren van de dynamiek van die economieën, die zijn uitgegroeid tot de motor van de wereldeconomie.