De Portugese obligaties stegen anderzijds in koers in reactie op berichten dat de Europese Centrale Bank deze obligaties inkoopt. De verzekeringspremie voor Portugese staatsobligaties bereikte echter een nieuwe recordhoogte.

Volgens Der Spiegel oefenen Duitsland en Frankrijk druk uit op Portugal om hulp te vragen, kwestie van zodoende een verdere escalatie van de begrotingscrisis te voorkomen.

Richard McGuire, senior fixed-income strategist bij Rabobank International in Londen, is van mening dat het belangrijk is dat we deze week doorspartelen. Daarbij wordt vooral uitgekeken of Portugal in staat zal zijn om zichzelf te blijven financieren.

De Portugese obligaties stegen anderzijds in koers in reactie op berichten dat de Europese Centrale Bank deze obligaties inkoopt. De verzekeringspremie voor Portugese staatsobligaties bereikte echter een nieuwe recordhoogte. Volgens Der Spiegel oefenen Duitsland en Frankrijk druk uit op Portugal om hulp te vragen, kwestie van zodoende een verdere escalatie van de begrotingscrisis te voorkomen. Richard McGuire, senior fixed-income strategist bij Rabobank International in Londen, is van mening dat het belangrijk is dat we deze week doorspartelen. Daarbij wordt vooral uitgekeken of Portugal in staat zal zijn om zichzelf te blijven financieren.