De Franse 10-jarige rente beweegt zich in de buurt van 2,25%. David Schnautz, fixed-income strategist bij Commerzbank AG in New York, merkt op dat zowel Frankrijk als België op de obligatiemarkten enigszins ondermaats presteren, wat op een zekere onderliggende argwaan wijst.

Het is momenteel vanwege de zomerperiode relatief kalm op de obligatiemarkten. Tijdens de zomermaanden zijn de liquiditeitsvoorwaarden echter verslechterd, waardoor er een illiquiditeitspremie op de Belgische staatsobligaties moet worden betaald.

De Franse 10-jarige rente beweegt zich in de buurt van 2,25%. David Schnautz, fixed-income strategist bij Commerzbank AG in New York, merkt op dat zowel Frankrijk als België op de obligatiemarkten enigszins ondermaats presteren, wat op een zekere onderliggende argwaan wijst. Het is momenteel vanwege de zomerperiode relatief kalm op de obligatiemarkten. Tijdens de zomermaanden zijn de liquiditeitsvoorwaarden echter verslechterd, waardoor er een illiquiditeitspremie op de Belgische staatsobligaties moet worden betaald.