De Duitse economie kromp in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal met 0,60%, of dus in hetzelfde tempo als de eurozone in haar geheel.

Vorig jaar kromp de eurozone met een half procent, wat de scherpste daling was sinds 2009. De vooruitzichten zien er bovendien niet zo vrolijk uit.

De Belgische economie zal gevangen blijven in een recessie in het eerste halfjaar, evenals de Franse, de Nederlandse en uiteraard de Zuid-Europese economieën. Mogelijk, maar niet zeker, zal de Duitse economie wel een lichte groei laten optekenen.

De Duitse economie kromp in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal met 0,60%, of dus in hetzelfde tempo als de eurozone in haar geheel. Vorig jaar kromp de eurozone met een half procent, wat de scherpste daling was sinds 2009. De vooruitzichten zien er bovendien niet zo vrolijk uit. De Belgische economie zal gevangen blijven in een recessie in het eerste halfjaar, evenals de Franse, de Nederlandse en uiteraard de Zuid-Europese economieën. Mogelijk, maar niet zeker, zal de Duitse economie wel een lichte groei laten optekenen.