De sterke euro, nieuwe besparingen, het risico op een nieuwe opflakkering van de eurocrisis en een niet-functionerend kredietmechanisme ondermijnen de economische activiteit in de eurozone.

België kan aan die malaise niet ontsnappen, de voorlopende indicatoren schetsen voor de komende maanden een somber beeld.

Het ziet er naar uit dat de economie pas vanaf de zomer opnieuw met groei zal kunnen aanknopen in het zog van de aantrekkende wereldeconomie.

Voor het volledige jaar zou de economische groei het tweede opeenvolgende jaar (nipt) in de rode cijfers uitkomen (al meer dan 50 jaar niet meer gebeurd).

Het aarzelende herstel in de tweede jaar helft moet in 2014 doorzetten. Dat zal dan wat betere groeicijfers opleveren, hoewel een echt krachtige groei er niet in zit.

De sterke euro, nieuwe besparingen, het risico op een nieuwe opflakkering van de eurocrisis en een niet-functionerend kredietmechanisme ondermijnen de economische activiteit in de eurozone. België kan aan die malaise niet ontsnappen, de voorlopende indicatoren schetsen voor de komende maanden een somber beeld. Het ziet er naar uit dat de economie pas vanaf de zomer opnieuw met groei zal kunnen aanknopen in het zog van de aantrekkende wereldeconomie. Voor het volledige jaar zou de economische groei het tweede opeenvolgende jaar (nipt) in de rode cijfers uitkomen (al meer dan 50 jaar niet meer gebeurd). Het aarzelende herstel in de tweede jaar helft moet in 2014 doorzetten. Dat zal dan wat betere groeicijfers opleveren, hoewel een echt krachtige groei er niet in zit.