Ook de nood aan een nieuwe regering die uitgesproken fiscale maatregelen (o.a. belastingverhogingen en bezuinigingsmaatregelen) moet invoeren, zal het economische herstel vertragen.

D&B's analyse geeft aan dat de groeivertraging van de Belgische economie in lijn ligt met de evolutie in de buurlanden. Met een groei van het Bruto Binnenlands Product naar volume van 1,7% in 2010 doet België het beter dan Frankrijk (1,5%) en het Verenigd-Koninkrijk (0,6%) en niet veel slechter dan Nederland (1,9%). Net als in België zullen de buurlanden in 2011 een groeivertraging kennen.

Ook de nood aan een nieuwe regering die uitgesproken fiscale maatregelen (o.a. belastingverhogingen en bezuinigingsmaatregelen) moet invoeren, zal het economische herstel vertragen. D&B's analyse geeft aan dat de groeivertraging van de Belgische economie in lijn ligt met de evolutie in de buurlanden. Met een groei van het Bruto Binnenlands Product naar volume van 1,7% in 2010 doet België het beter dan Frankrijk (1,5%) en het Verenigd-Koninkrijk (0,6%) en niet veel slechter dan Nederland (1,9%). Net als in België zullen de buurlanden in 2011 een groeivertraging kennen.