De huidige voorlopende indicatoren schetsen voor de komende maanden een vrij somber beeld. Het ondernemersvertrouwen blijft op recessieniveaus hangen, terwijl het consumentenvertrouwen in de buurt van de dieptepunten van 1993 en 2008 zit.

Dat laatste is op z'n minst gedeeltelijk te wijten aan de aankondiging van de sluiting van Ford Genk. De komende maanden zal het vertrouwen van de gezinnen enigszins herstellen, maar het zal nog wel even duren voor dat ook tot toenemende bestedingen zal leiden.

De magere inkomensvooruitzichten laten op dat vlak ook niet veel ruimte. De situatie op de arbeidsmarkt blijft immers moeilijk. Per saldo zal het jobverlies beperkt blijven, maar een stevige jobgroei zit er hoe dan ook niet in. Daarnaast zal de loongroei nogal mager uitvallen.

De huidige voorlopende indicatoren schetsen voor de komende maanden een vrij somber beeld. Het ondernemersvertrouwen blijft op recessieniveaus hangen, terwijl het consumentenvertrouwen in de buurt van de dieptepunten van 1993 en 2008 zit. Dat laatste is op z'n minst gedeeltelijk te wijten aan de aankondiging van de sluiting van Ford Genk. De komende maanden zal het vertrouwen van de gezinnen enigszins herstellen, maar het zal nog wel even duren voor dat ook tot toenemende bestedingen zal leiden. De magere inkomensvooruitzichten laten op dat vlak ook niet veel ruimte. De situatie op de arbeidsmarkt blijft immers moeilijk. Per saldo zal het jobverlies beperkt blijven, maar een stevige jobgroei zit er hoe dan ook niet in. Daarnaast zal de loongroei nogal mager uitvallen.