"Ons land blijft een slechte leerling op milieugebied, aangezien de omvang en het belang van industrie nog altijd wegen op zijn ecologische voetafdruk, die bij de slechtste is van de bestudeerde landen. Toch heeft de index van de prestaties op het gebied van klimaatverandering een duidelijke vooruitgang opgetekend," legt Ophélie Mortier uit, die binnen Petercam alle initiatieven coördineert op het gebied van DVI (Duurzaam & Verantwoord Investeren).

België heeft eveneens zijn score verbeterd dankzij de vooruitgang van zijn competitiviteitsindex (competitiviteitsindex die relatief verbeterd is ten opzichte van het klassement eind 2007) en ook danzkij de stijgende trend van zijn bruto nationaal inkomen per inwoner (relatief klassement ten opzichte van eind 2007).

Aantal zelfmoorden bij hoogste van alle OESO-landen

Ophélie Mortier gaat verder: "De verslechtering van de eindscore heeft onder andere te maken met een relatieve achteruitgang op het gebied van gezondheid en welvaartsverdeling, vooral als gevolg van het aantal zelfmoorden, dat bij de hoogste is van
alle OESO-landen. Ten slotte is op economisch vlak onze competitiviteitsindex eveneens verslechterd in het licht van relatief zwakke economische vooruitzichten."

"Ons land blijft een slechte leerling op milieugebied, aangezien de omvang en het belang van industrie nog altijd wegen op zijn ecologische voetafdruk, die bij de slechtste is van de bestudeerde landen. Toch heeft de index van de prestaties op het gebied van klimaatverandering een duidelijke vooruitgang opgetekend," legt Ophélie Mortier uit, die binnen Petercam alle initiatieven coördineert op het gebied van DVI (Duurzaam & Verantwoord Investeren). België heeft eveneens zijn score verbeterd dankzij de vooruitgang van zijn competitiviteitsindex (competitiviteitsindex die relatief verbeterd is ten opzichte van het klassement eind 2007) en ook danzkij de stijgende trend van zijn bruto nationaal inkomen per inwoner (relatief klassement ten opzichte van eind 2007). Aantal zelfmoorden bij hoogste van alle OESO-landenOphélie Mortier gaat verder: "De verslechtering van de eindscore heeft onder andere te maken met een relatieve achteruitgang op het gebied van gezondheid en welvaartsverdeling, vooral als gevolg van het aantal zelfmoorden, dat bij de hoogste is van alle OESO-landen. Ten slotte is op economisch vlak onze competitiviteitsindex eveneens verslechterd in het licht van relatief zwakke economische vooruitzichten."