De crisis heeft de financiële welvaart in de kern van Europa uitgehold. Volgens Morgan Stanley zijn de Belgische consumenten het meest gevoelig aan schokken op de beurzen.

Belgen zijn in Europa meer dan gemiddeld in de beurzen belegd. De Europese schuldencrisis gaat in toenemende mate de op consumenten wegen, waarbij de relatief grote schulden bij de Nederlandse huisgezinnen een bijkomende handicap dreigt te worden.

De Nederlanders gaan dus minder consumeren, terwijl algemeen de Europeanen meer gaan sparen. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen nog wat zijn opgelopen. Ook de euro ligt momenteel zwak op koers.

Picanol ziet toekomst met meer vertrouwen tegemoet

Picanol Group maakte vandaag bekend dat het op korte termijn 50 extra tijdelijke arbeiders in Ieper wil aanwerven. Zoals eerder aangekondigd wordt de wereldmarkt voor nieuwe weefmachines nog steeds gekenmerkt door volatiliteit, waarbij de Picanol Group sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen.

Om vragen van klanten wereldwijd tijdig te kunnen opvangen, plant de Picanol Group op korte termijn een aanpassing van de productiecapaciteit in Ieper.

De verbetering van de vraag naar Picanolweefmachines wordt ondersteund door het succes van nieuwe weefmachines en de goedkope euro.

Om de huidige productiepiek op te kunnen vangen is de Picanol Group op zoek naar 50 tijdelijke arbeiders voor zijn vestiging in Ieper.

De profielen die de Picanol Group zoekt zijn onder meer monteerders, productie-arbeiders, CNC-bedieners en ontbramers.

Daarnaast heeft de groep in Ieper nog een 25-tal andere openstaande vacatures voor onder meer R&D Engineers, IT, onderhoudstechniekers, Field Technicians en International Trainees.

De vacatures worden bekendgemaakt op de corporate website www.picanolgroup.com. Vandaag telt de Picanol Group in Ieper 1.230 medewerkers.

De Picanol Group houdt er rekening mee dat de verbeterde vraag naar Picanolweefmachines zich ook in de volgende maanden zal doorzetten, en ziet de tweede jaarhelft van 2012 met vertrouwen tegemoet.

De Picanol Group maakt op dinsdag 28 augustus 2012 (voorbeurs) zijn resultaten over het eerste halfjaar van 2012 bekend. Zoals eerder aangekondigd verwacht de Picanol Group voor de eerste jaarhelft van 2012 een omzetdaling in lijn met deze van het eerste kwartaal.

De crisis heeft de financiële welvaart in de kern van Europa uitgehold. Volgens Morgan Stanley zijn de Belgische consumenten het meest gevoelig aan schokken op de beurzen. Belgen zijn in Europa meer dan gemiddeld in de beurzen belegd. De Europese schuldencrisis gaat in toenemende mate de op consumenten wegen, waarbij de relatief grote schulden bij de Nederlandse huisgezinnen een bijkomende handicap dreigt te worden. De Nederlanders gaan dus minder consumeren, terwijl algemeen de Europeanen meer gaan sparen. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen nog wat zijn opgelopen. Ook de euro ligt momenteel zwak op koers. Picanol ziet toekomst met meer vertrouwen tegemoet Picanol Group maakte vandaag bekend dat het op korte termijn 50 extra tijdelijke arbeiders in Ieper wil aanwerven. Zoals eerder aangekondigd wordt de wereldmarkt voor nieuwe weefmachines nog steeds gekenmerkt door volatiliteit, waarbij de Picanol Group sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. Om vragen van klanten wereldwijd tijdig te kunnen opvangen, plant de Picanol Group op korte termijn een aanpassing van de productiecapaciteit in Ieper. De verbetering van de vraag naar Picanolweefmachines wordt ondersteund door het succes van nieuwe weefmachines en de goedkope euro. Om de huidige productiepiek op te kunnen vangen is de Picanol Group op zoek naar 50 tijdelijke arbeiders voor zijn vestiging in Ieper. De profielen die de Picanol Group zoekt zijn onder meer monteerders, productie-arbeiders, CNC-bedieners en ontbramers. Daarnaast heeft de groep in Ieper nog een 25-tal andere openstaande vacatures voor onder meer R&D Engineers, IT, onderhoudstechniekers, Field Technicians en International Trainees. De vacatures worden bekendgemaakt op de corporate website www.picanolgroup.com. Vandaag telt de Picanol Group in Ieper 1.230 medewerkers. De Picanol Group houdt er rekening mee dat de verbeterde vraag naar Picanolweefmachines zich ook in de volgende maanden zal doorzetten, en ziet de tweede jaarhelft van 2012 met vertrouwen tegemoet. De Picanol Group maakt op dinsdag 28 augustus 2012 (voorbeurs) zijn resultaten over het eerste halfjaar van 2012 bekend. Zoals eerder aangekondigd verwacht de Picanol Group voor de eerste jaarhelft van 2012 een omzetdaling in lijn met deze van het eerste kwartaal.