Het akkoord toont volgens bio.be het gebrek aan bereidheid van de Europese instellingen en lidstaten om het huidige Europese regulatoire kader inzake ggo-toelatingen (Richtlijn 2001/18/EC) correct te implementeren.

"De Raad kiest voor een gemakkelijkheidsoplossing, maar ondergraaft zo de fundamenten van de Europese Unie", stelt Cathy Plasman, secretaris-generaal van bio.be.

"Het nationaliseren van een deel van het gemeenschappelijke Europese beleid, gebaseerd op niet objectieve gronden, is een gevaarlijk precedent en tegen de geest van een eengemaakte Europese markt. Onze sector is wel verheugd dat België hier niet voor heeft gestemd en hoopt dat het Europees Parlement deze Raadsbeslissing afvoert."

Het akkoord toont volgens bio.be het gebrek aan bereidheid van de Europese instellingen en lidstaten om het huidige Europese regulatoire kader inzake ggo-toelatingen (Richtlijn 2001/18/EC) correct te implementeren. "De Raad kiest voor een gemakkelijkheidsoplossing, maar ondergraaft zo de fundamenten van de Europese Unie", stelt Cathy Plasman, secretaris-generaal van bio.be. "Het nationaliseren van een deel van het gemeenschappelijke Europese beleid, gebaseerd op niet objectieve gronden, is een gevaarlijk precedent en tegen de geest van een eengemaakte Europese markt. Onze sector is wel verheugd dat België hier niet voor heeft gestemd en hoopt dat het Europees Parlement deze Raadsbeslissing afvoert."