In de recente periode keert deze trend, evident in het spoor van de opvering van de meeste Europese bankwaarden.

Maar ook in de langste periode ( sedert medio 2007) laat de Bel20 een "betere" prestatie optekenen.

Dit laatste is het gevolg van de relatief goede ontwikkeling van de Belgische bankwaarden in de aanloop naar de crisis.

Deze prestaties werden bewerkstelligd door het innemen van risicoposities met de gekende negatieve gevolgen in de daaropvolgende periodes.

De Belgische beurs -gemeten volgens de MSCI-index of de Bel20, blijft hoe dan ook sterk overwogen in financiële waarden in vergelijking met de meeste andere landen.

Binnen de Eurozone had enkel Ierland een gelijkaardige disproportie van het balanstotaal van haar grootbanken ten opzichte van haar BNP ( op de specifieke uitzondering van Luxemburg na).

In de recente periode keert deze trend, evident in het spoor van de opvering van de meeste Europese bankwaarden. Maar ook in de langste periode ( sedert medio 2007) laat de Bel20 een "betere" prestatie optekenen. Dit laatste is het gevolg van de relatief goede ontwikkeling van de Belgische bankwaarden in de aanloop naar de crisis. Deze prestaties werden bewerkstelligd door het innemen van risicoposities met de gekende negatieve gevolgen in de daaropvolgende periodes. De Belgische beurs -gemeten volgens de MSCI-index of de Bel20, blijft hoe dan ook sterk overwogen in financiële waarden in vergelijking met de meeste andere landen. Binnen de Eurozone had enkel Ierland een gelijkaardige disproportie van het balanstotaal van haar grootbanken ten opzichte van haar BNP ( op de specifieke uitzondering van Luxemburg na).