Dat de Bel-20 de belangrijkste beursindex wordt genoemd, zegt veel over de honkvastheid van de beleggende Belg.

Toch verwacht de helft van de beleggers van zijn bankier dat die ook producten van andere financiële instellingen aanbiedt: een signaal dat een toenemend belang wordt gehecht aan diversiteit in het beleggingsaanbod.

De Belgische beleggers lijken volgens Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING, weer wat minder goed in hun vel te zitten. Dat valt af te leiden uit de ING-BeleggersBarometer, die in maart een stap moet terugzetten.

De indicator daalt tot 97 punten, waarmee hij opnieuw onder het neutrale niveau van 100 punten is terechtgekomen. In februari stond de barometer nog op 106 punten.

Dat de Bel-20 de belangrijkste beursindex wordt genoemd, zegt veel over de honkvastheid van de beleggende Belg. Toch verwacht de helft van de beleggers van zijn bankier dat die ook producten van andere financiële instellingen aanbiedt: een signaal dat een toenemend belang wordt gehecht aan diversiteit in het beleggingsaanbod. De Belgische beleggers lijken volgens Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING, weer wat minder goed in hun vel te zitten. Dat valt af te leiden uit de ING-BeleggersBarometer, die in maart een stap moet terugzetten. De indicator daalt tot 97 punten, waarmee hij opnieuw onder het neutrale niveau van 100 punten is terechtgekomen. In februari stond de barometer nog op 106 punten.