De obligatiehonger lijkt daarmee stilaan voorbij. De toegenomen risicobereidheid lijkt vooral een mannenzaak, want vrouwelijke beleggers blijven iets voorzichtiger.

Het vertrouwen van de Belgische beleggers zit duidelijk in de lift. Zo steeg de ING-BeleggersBarometer in augustus naar 118 punten, een forse stijging t.o.v. juli (99 punten).

Hiermee bereikt de index het hoogste peil sinds mei 2011. Een waarde die fors boven het neutrale niveau van 100 punten ligt, betekent dat de Belgen duidelijk weer zin hebben om te beleggen.

Daar is de eerder positieve beursevolutie van de voorbije maanden uiteraard niet vreemd aan (37% zag de waarde van zijn beleggingen aandikken t.o.v. 23% die een negatieve evolutie constateerde).

Maar ook de economische hemel lijkt volgens de Belgische beleggers op te klaren.

Zo zag 38% van de respondenten een conjunctuurverbetering in de voorbije drie maanden, terwijl slechts 18% een verslechtering meldde.

Belangrijk nog is dat ook de toekomst door een rooskleurige bril wordt bekeken.

Liefst 42% van de respondenten ziet de conjunctuur in de komende drie maanden verder aantrekken. We moeten al meer dan twee jaar teruggaan om een even positieve inschatting terug te vinden.

De obligatiehonger lijkt daarmee stilaan voorbij. De toegenomen risicobereidheid lijkt vooral een mannenzaak, want vrouwelijke beleggers blijven iets voorzichtiger. Het vertrouwen van de Belgische beleggers zit duidelijk in de lift. Zo steeg de ING-BeleggersBarometer in augustus naar 118 punten, een forse stijging t.o.v. juli (99 punten). Hiermee bereikt de index het hoogste peil sinds mei 2011. Een waarde die fors boven het neutrale niveau van 100 punten ligt, betekent dat de Belgen duidelijk weer zin hebben om te beleggen. Daar is de eerder positieve beursevolutie van de voorbije maanden uiteraard niet vreemd aan (37% zag de waarde van zijn beleggingen aandikken t.o.v. 23% die een negatieve evolutie constateerde). Maar ook de economische hemel lijkt volgens de Belgische beleggers op te klaren. Zo zag 38% van de respondenten een conjunctuurverbetering in de voorbije drie maanden, terwijl slechts 18% een verslechtering meldde. Belangrijk nog is dat ook de toekomst door een rooskleurige bril wordt bekeken. Liefst 42% van de respondenten ziet de conjunctuur in de komende drie maanden verder aantrekken. We moeten al meer dan twee jaar teruggaan om een even positieve inschatting terug te vinden.