Een fiscaal ruggensteuntje voor aandelenbeleggingen is iets waar de Belgen wel pap van lusten.

Na de forse hausse in januari, zet de ING-BeleggersBarometer een stapje terug in februari. De barometer zakt terug van 111 naar 106 punten, wat nog steeds boven het neutrale niveau van 100 punten ligt.

De aanhoudende vloed van bedrijfsherstructureringen heeft het vertrouwen in de economische toestand waarschijnlijk op een lager pitje gezet.

Zo viel het percentage beleggers dat de conjunctuur in de voorbije maanden zag verbeteren licht terug tot 27%, terwijl diegenen die een achteruitgang ervoeren toenamen tot 36%.

Ook voor de toekomst zijn de visies een tikkeltje minder rooskleurig dan in januari, met de zwartkijkers (28%) opnieuw iets talrijker dan de optimisten (25%). Dat lijkt er op te wijzen dat de recessie toch nog niet helemaal achter de rug is.

Een fiscaal ruggensteuntje voor aandelenbeleggingen is iets waar de Belgen wel pap van lusten. Na de forse hausse in januari, zet de ING-BeleggersBarometer een stapje terug in februari. De barometer zakt terug van 111 naar 106 punten, wat nog steeds boven het neutrale niveau van 100 punten ligt. De aanhoudende vloed van bedrijfsherstructureringen heeft het vertrouwen in de economische toestand waarschijnlijk op een lager pitje gezet. Zo viel het percentage beleggers dat de conjunctuur in de voorbije maanden zag verbeteren licht terug tot 27%, terwijl diegenen die een achteruitgang ervoeren toenamen tot 36%. Ook voor de toekomst zijn de visies een tikkeltje minder rooskleurig dan in januari, met de zwartkijkers (28%) opnieuw iets talrijker dan de optimisten (25%). Dat lijkt er op te wijzen dat de recessie toch nog niet helemaal achter de rug is.