Dit onderzoek, dat uitgevoerd wordt door TNS, is een initiatief van ING in samenwerking met Universiteit Gent, De Tijd en L'Echo. De enquête wordt online afgenomen.

De ING-beleggersbarometer moet door de heroplaaiende schuldencrisis een stap terugzetten. Hoewel het geloof in de eurozone groot blijft, ziet volgens Peter Vanden Houte, chief economist ING België, de meerderheid van de Belgen de schuldencrisis nog verergeren.

Liefst drie kwart van de Belgische beleggers verwacht in de komende 12 maanden een nieuwe schuldherstructurering binnen de eurozone.

April was een maand met een forse terugval

De ING-Beleggersbarometer moet in april een forse stap terugzetten. De indicator kwam vorige maand uit op 89 punten, waar hij in maart nog op 106 punten afklokte.

Het neutrale niveau bedraagt 100. De huidige stand lijkt aan te geven dat het heroplaaien van de schuldencrisis in Europa het vertrouwen van de Belgische belegger heeft aangetast.

Liefst 55% van de Belgen ziet de schuldencrisis trouwens nog verergeren, terwijl amper 11% denkt dat een oplossing in de maak is.

Bovendien verwacht 74% van de ondervraagden dat in de komende 12 maanden een ander Europees land het Griekse voorbeeld zal volgen en zijn schuld niet volledig zal terugbetalen.

Dat neemt niet weg dat de grote meerderheid van de beleggers denkt dat de eurozone intact zal blijven in het komende jaar. Slechts 22% meent dat een of meerdere landen in de komende 12 maanden de eurozone zullen verlaten, terwijl 51% dat onwaarschijnlijk acht.

Dit onderzoek, dat uitgevoerd wordt door TNS, is een initiatief van ING in samenwerking met Universiteit Gent, De Tijd en L'Echo. De enquête wordt online afgenomen. De ING-beleggersbarometer moet door de heroplaaiende schuldencrisis een stap terugzetten. Hoewel het geloof in de eurozone groot blijft, ziet volgens Peter Vanden Houte, chief economist ING België, de meerderheid van de Belgen de schuldencrisis nog verergeren. Liefst drie kwart van de Belgische beleggers verwacht in de komende 12 maanden een nieuwe schuldherstructurering binnen de eurozone.April was een maand met een forse terugval De ING-Beleggersbarometer moet in april een forse stap terugzetten. De indicator kwam vorige maand uit op 89 punten, waar hij in maart nog op 106 punten afklokte. Het neutrale niveau bedraagt 100. De huidige stand lijkt aan te geven dat het heroplaaien van de schuldencrisis in Europa het vertrouwen van de Belgische belegger heeft aangetast. Liefst 55% van de Belgen ziet de schuldencrisis trouwens nog verergeren, terwijl amper 11% denkt dat een oplossing in de maak is. Bovendien verwacht 74% van de ondervraagden dat in de komende 12 maanden een ander Europees land het Griekse voorbeeld zal volgen en zijn schuld niet volledig zal terugbetalen. Dat neemt niet weg dat de grote meerderheid van de beleggers denkt dat de eurozone intact zal blijven in het komende jaar. Slechts 22% meent dat een of meerdere landen in de komende 12 maanden de eurozone zullen verlaten, terwijl 51% dat onwaarschijnlijk acht.