Toch verwacht een groot deel van de beleggers dat de eurocrisis nog zeker tot 2017 zal duren. Voor een langdurige regeringsvorming in België wordt dan weer minder gevreesd.

De ING-BeleggersBarometer stabiliseert in februari op 116 punten, de zevende opeenvolgende maand dat de barometer boven het neutrale niveau van 100 punten uitstijgt.

Een en ander heeft te maken met de verder verbeterende conjunctuurtoestand. Amper 18% van de beleggers zag de economie in de voorbije drie maanden verslechteren, terwijl 45% een verbetering ervoer. Dat is het grootste aantal optimisten sinds mei 2011.

Ook voor de komende drie maanden ziet 38% van de Belgen de conjunctuurevolutie door een roze bril. Daar staan slechts 17% zwartkijkers tegenover. Daarnaast blijven de beursverwachtingen opperbest: 42% ziet het beursfeestje in de komende drie maanden gewoon doorgaan.

Amper 17% vreest voor een koude douche. Geen wonder dat de Belg, zij het met mondjesmaat, wat meer risico wil nemen. Zo zegt 26% van de respondenten dat het een goed moment is om in meer risicovolle sectoren te beleggen.

Nog altijd 30% wil daar weliswaar niet van horen, maar om een kleiner negatief verschil tussen risiconemers en risico-averse beleggers te vinden, moeten we al teruggaan tot juli 2007, net voor het uitbreken van de financiële crisis. Zou dit kunnen betekenen dat de Belgische belegger het trauma van de financiële crisis eindelijk heeft verwerkt?

Toch verwacht een groot deel van de beleggers dat de eurocrisis nog zeker tot 2017 zal duren. Voor een langdurige regeringsvorming in België wordt dan weer minder gevreesd. De ING-BeleggersBarometer stabiliseert in februari op 116 punten, de zevende opeenvolgende maand dat de barometer boven het neutrale niveau van 100 punten uitstijgt. Een en ander heeft te maken met de verder verbeterende conjunctuurtoestand. Amper 18% van de beleggers zag de economie in de voorbije drie maanden verslechteren, terwijl 45% een verbetering ervoer. Dat is het grootste aantal optimisten sinds mei 2011. Ook voor de komende drie maanden ziet 38% van de Belgen de conjunctuurevolutie door een roze bril. Daar staan slechts 17% zwartkijkers tegenover. Daarnaast blijven de beursverwachtingen opperbest: 42% ziet het beursfeestje in de komende drie maanden gewoon doorgaan. Amper 17% vreest voor een koude douche. Geen wonder dat de Belg, zij het met mondjesmaat, wat meer risico wil nemen. Zo zegt 26% van de respondenten dat het een goed moment is om in meer risicovolle sectoren te beleggen. Nog altijd 30% wil daar weliswaar niet van horen, maar om een kleiner negatief verschil tussen risiconemers en risico-averse beleggers te vinden, moeten we al teruggaan tot juli 2007, net voor het uitbreken van de financiële crisis. Zou dit kunnen betekenen dat de Belgische belegger het trauma van de financiële crisis eindelijk heeft verwerkt?