Dit onderzoek, dat uitgevoerd wordt door TNS, is een initiatief van ING in samenwerking met Universiteit Gent, De Tijd en L'Echo. De enquête wordt online afgenomen.

De ING-beleggersbarometer viel verder terug in mei. De Belg maakt zich zorgen over de conjunctuur en de inflatie.

Aandelenbeleggingen lijken structureel op steeds minder aanhang

te kunnen rekenen, niettegenstaande bijna de helft van de beleggers actief op zoek is naar een inflatiebestendige belegging.

Barometer geeft fors terrein prijs

De ING-beleggersbarometer moest in mei opnieuw flink terrein inleveren. De indicator valt terug tot amper 79 punten t.o.v. 89 punten in april.

In maart stond de barometer met 106 punten nog ruim boven het neutrale niveau van 100 punten. Het heropflakkeren van de schuldencrisis na de Griekse verkiezingen heeft het vertrouwen van de Belgische belegger een flinke knauw gegeven.

Maar ook de conjunctuur zet niet echt aan tot optimisme. Zo zag nog amper 15% van de respondenten de Belgische economie in de voorbije drie maanden aantrekken, terwijl 49% een verslechtering ervoer.

Ook voor de komende maanden branden de conjunctuurverwachtingen op een laag pitje: slechts 18% hoopt op beterschap. In maart toonde nog 37% van de ondervraagden zich optimistisch.

Weinig beursenthousiasme

Dergelijke economische omgeving zorgt voor weinig beursenthousiasme. Slechts 18% hoopt nog op een beursheropleving in de komende maanden, terwijl 42% een daling in het vooruitzicht stelt.

Beleggen in risicovolle sectoren blijkt niet meer op het menu van de Belgische belegger te staan. Maar zelfs een investering in minder risicovolle sectoren wordt niet meer gesmaakt.

Amper 19% van de ondervraagden denkt dat het een goed moment is om nu in dergelijke activa te beleggen. De Belg lijkt het vertrouwen in het nut van aandelenbeleggingen te hebben verloren.

Liefst 72% van de ondervraagden denkt dat een beursbelegging in de komende tien jaar gemiddeld minder dan 5% per jaar zal opleveren.

Dit onderzoek, dat uitgevoerd wordt door TNS, is een initiatief van ING in samenwerking met Universiteit Gent, De Tijd en L'Echo. De enquête wordt online afgenomen. De ING-beleggersbarometer viel verder terug in mei. De Belg maakt zich zorgen over de conjunctuur en de inflatie. Aandelenbeleggingen lijken structureel op steeds minder aanhang te kunnen rekenen, niettegenstaande bijna de helft van de beleggers actief op zoek is naar een inflatiebestendige belegging.Barometer geeft fors terrein prijs De ING-beleggersbarometer moest in mei opnieuw flink terrein inleveren. De indicator valt terug tot amper 79 punten t.o.v. 89 punten in april. In maart stond de barometer met 106 punten nog ruim boven het neutrale niveau van 100 punten. Het heropflakkeren van de schuldencrisis na de Griekse verkiezingen heeft het vertrouwen van de Belgische belegger een flinke knauw gegeven. Maar ook de conjunctuur zet niet echt aan tot optimisme. Zo zag nog amper 15% van de respondenten de Belgische economie in de voorbije drie maanden aantrekken, terwijl 49% een verslechtering ervoer. Ook voor de komende maanden branden de conjunctuurverwachtingen op een laag pitje: slechts 18% hoopt op beterschap. In maart toonde nog 37% van de ondervraagden zich optimistisch. Weinig beursenthousiasme Dergelijke economische omgeving zorgt voor weinig beursenthousiasme. Slechts 18% hoopt nog op een beursheropleving in de komende maanden, terwijl 42% een daling in het vooruitzicht stelt. Beleggen in risicovolle sectoren blijkt niet meer op het menu van de Belgische belegger te staan. Maar zelfs een investering in minder risicovolle sectoren wordt niet meer gesmaakt. Amper 19% van de ondervraagden denkt dat het een goed moment is om nu in dergelijke activa te beleggen. De Belg lijkt het vertrouwen in het nut van aandelenbeleggingen te hebben verloren. Liefst 72% van de ondervraagden denkt dat een beursbelegging in de komende tien jaar gemiddeld minder dan 5% per jaar zal opleveren.